sobota, 28 marca 2020

Pasta z Mięsa z Rosołu ;)

Jak w każdą niedzielę, staram się na obiad gotować właśnie rosół. Gdzie na następny dzień przerabiam zupę na pomidorówkę, którą Zuza uwielbia. Rosół gotuję na mięsie drobiowym. Kupuję porcję rosołową i 3 skrzydełka. I przeważnie te mięso mi zostaje, gdyż Zuza nie chce, ja też nie bardzo. Więc wykorzystałam je inaczej. Obrałam mięso z kości do naczynia (bez skóry), pokroiłam w drobną kosteczkę ogórki konserwowe. Dodałam Ser Mozarella już starkowany, oraz kukurydzę, bo lubię. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i dodałam kilka kropel magii. Wymieszałam dodając 2/3 łyżki majonezu. Ilość majonezu zależy od gęstości mojej pasty. Naprawdę pysznie to smakuje..POLECAM :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz